Vaarinfo

’t Kamperveer gaat komende Kamper Ui(t) dag, donderdag 11 augustus, officieel in de vaart. Ook de laatste Kamper Ui(t)dag, op 18 augustus, zal er gevaren worden langs het monumentale/historische stadsfront van Hanzestad Kampen.

De gehele dag, van 09.30 tot richting de avond/zo lang de accu’s het uit gaan houden zal er gevaren worden vanaf opstappunten Koggewerf/Taveerne (steiger IJsselzijde) en aanmeersteiger naast de stadsbrug. De vaartocht zal zijn tot nabij molen Olde Zwarver, waarna ’t Kamperveer zal omkeren waarbij het historische/monumentale stadsfront van onze Hanzestad aan het zicht voorbij zal trekken.

Tickets zijn onder andere te koop aan boord van ’t Kamperveer en voorafgaand aan donderdag ook bij Perron 1 op het monumentale station van Kampen voor 5 Euro per persoon. De vaartocht is ongeveer een half uur. Aan boord zal de ijsfiets van Perron1 staan met verfrissende heerlijke biologische ijsjes, zowel verpakt ijs van NICE, Boerderijs als schepijs van streekproducent Sonneclaer, maar ook biologische fruit- en frisdranken van sLandsbeste en Whole Earth.

Al zijn de stroomkasten bovenstrooms, zo ook bij aanmeersteiger van ’t Kamperveer, nog niet geplaatst en is laden met een volledig elektrisch/duurzaam schip daardoor een uitdaging.

Voor mensen met een rolstoel of rollator is opstappen bij de Koggewerf momenteel de enige mogelijkheid om aan boord te komen. Binnen de Leadersubsidie zullen er dit/komend jaar meer locaties/opstapplaatsen worden gerealiseerd, waaronder een aanmeerpunt aan Seveningen. Daar zal Stadserven fiets-/wandelpaden realiseren voor de verbinding met het achterland. ’t Kamperveer zal ook op die locaties gaan voor inclusiviteit: iedereen kan mee aan boord, ook met een fiets, rollator en rolstoel.

Voor tickets of meer informatie voor de speciale Kamper Ui(t) vaartochten op donderdag 11 en 18 augustus: kom aan bij Perron 1 midden op het perron van het monument station Kampen. Eventuele vragen kunnen ook gesteld worden via info@kamperveer.nl