Kernteam Groene Loper 2022

Groene Loper Kampen met het nieuwe Kamperveer op pad

Op zaterdag 29 oktober heeft de Groene Loper Kampen met haar vrijwilligers een dorpentour gemaakt door de gemeente. Een primeur omdat de nieuwe watertaxi ‘t Kamperveer hen over de IJssel naar de dorpen bracht. Deze stille elektrische watertaxi vaart langs het gehele historische centrum van de Hanzestad Kampen en belangrijk, legt de verbinding vanuit het achterland met de stad. De Groene Loper mocht hierin de aftrap maken.

Tijdens deze dag hebben de vrijwilligers van Groene Loper Kampen teruggeblikt op de eerste twee jaren en hebben zij plannen gemaakt voor de komende twee jaren. Dat deden ze door te kijken bij verschillende groene buurtinitiatieven in de dorpen langs de IJssel. Van ‘s-Heerenbroek naar Zalk, waar natuurgids Piet de Jong de vrijwilligers meenam door het Zalkerbos. Vervolgens door naar Wilsum en weer terug naar ‘s-Heerenbroek! ’t Kamperveer , een initiatief van Stichting Campen Zien, bracht de deelnemers over de IJssel naar de verschillende locaties. Deze stille en schone watertaxi maakte de vaartocht een fantastische beleving!

Groene Loper Kampen

Groene Loper Kampen stimuleert, verbindt en versterkt groene buurtinitiatieven, om zoveel mogelijk bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Kampen. Denk hierbij aan geveltuinen, stoeptuinen, een buurtboomgaard, insectenhotels of bloemenlinten. Zo maken in heel Kampen en omgeving betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Groene Loper Kampen wordt ondersteund door gemeente Kampen, de provincie Overijssel (programma Natuur voor Elkaar), en door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Vrijwilligers gezocht!
Groene Loper Kampen zoekt nog vrijwilligers in de omliggende dorpen van Kampen die samen leuke vergroeningsacties willen organiseren voor bewoners. Wil je je ook aansluiten, neem dan contact op met info@groeneloperkampen.nl of 038-4250993.